Cockpit-brann på Corendon’s flyvning til Værnes

Corendon Air lines og Detur’s flyvning CAI773 fra Antalya til Værnes i natt, var på vei til rullebanen da det brøt ut brann i cockpiten. Det kom røyk sivende ut i cockpiten og senere i cabinen, så kapteinen satte straks igang evakuering av flyet, som resulterte i  at 27 personer ble sendt til sykehus, 2 personer pådro seg bruddskader i en fot og en arm, de andre 25 personene pådro seg mindre skader, som et resultat av evakueringen.

Passasjerene fikk etter fire timers ventetid et erstatningsfly, TC-TJJ som skulle ta de hjem til Værnes og Ålesund. De aller fleste takket ja, mens et fåtall ikke ønsket å reise hjem med fly samme dag, samt de som var på sykehuset. Disse vil bli booket om til andre fly, forteller Fatih Fadir til div medier.

 

Flyet TC-TJK, som er en Boeing B737-800, fløy først i 2009 til 2011 for det Dubai-baserte flyselskapet flydubai, og fra juni 2011 for Corendon Airlines. Flyet fikk så store skader etter brannen i cockpiten at flyet ikke kan brukes lengre, det vil mest sannsynlig bli demontert og skrapet.

corendon_b738_tc-tjk_antalya_121014_1

Fremhevet bilde og foto: Corendon Airlines

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s