Værnes evakuert etter bombetrussel

Bombetrusselen kom inn klokka 09:54, og det var en trussel som vi tar på alvor, sier politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

– Det var et tydelig varsel som gjorde at politiet valgte å evakuere, sier lufthavnsjef Per Jarle Ingstad.

Innringeren skal ha ringt til  Avinors servicesenter i ankomsthallen. Trusselen gikk på at bomben var plassert sentralt i forbindelse med ankomst og avgang på flyplassen

Politiet berømmer Avinor for håndteringen og den raske evakueringen, de aller fleste var alt evakuert fra terminalen og ut før politiet selv kom til stede.

Ca. klokken 12.10 landet en SeaKing med en bombehund fra Forsvaret, samt to til som er på vei opp fra Oslo, disse skal etter hvert gjennomsøke terminalbygget, og videre har ikke politiet noe mere å fortelle.

Klokken 14.35 ble bombetrusslen avblåst, og man kunne trekke tilbake til terminalen. Trusselen skal ha kommet av en sykisk ustabil mann (36) som er en kjenning av politiet og har tidligere sendt lignende trussler andre steder. Politiet sier også mannen skal være i Berlin, og at de har satt igang en proses for å få tak i mannen.

Ikke før klokken 14.47 landet Politiets egen bombehunder, altså etter bombetrusselen var avblåst.

For Avinor og de andre aktørene på flyplassen kunne man i dagene etter se tap på flere milioner, dette er noe som vær enkelt aktør på lufthavenen må ta på egen regning, opplyser Lufthavnsjefen Per Jarle Ingstad

Veg og bane

Alle veger forbi flyplassen var stengt i en periode, men nå er både E6 og Fylkesveien til Selbu er nå åpen for trafikk igjen. Innkjøringen til flyplassen ved Shell-stasjonen er derimot fortsatt stengt. Togtrafikken går som normalt forbi, men ingen tog stanser på stasjonen ved flyplassen, opplyser NSB.

Bombetrussel Værnes

Foto: Ivar Ekse

 

Bombetrussel Værnes

Foto: Ivar Ekse

Bombetrussel Værnes

To Kanadiske Piper Navaro fra Novatem i front er også rammet av bombetrusselen, egentlig skulle de ha vært ute å flydd over Trøndelag og kartlagt radioaktivt nedfall etter Tsjernobyl-ulykken.

Bombetrussel Værnes

Foto: ENVASPOTTER

Oslo-fly i front, Nord-Norge og Kypros-fly i bakgrunn.

Bombetrussel Værnes

Foto: ENVASPOTTER

En bombehund kom fra Ørlandet…

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s