Mistenkelig pakke var helt ufarlig

Onsdag 8. Januar klokken 12.30 fikk politiet i Nord-Trøndelag melding om en mistenkelig pakke inne på cargoavdelingen ved Trondheim lufthavn Værnes.

– Pakken ble undersøkt av Securitas og den ga utslag på sprengstoff. Derfor ble bombegruppa tilkalt. Securitas har håndtert saken helt korrekt etter planverket, og vi har fulgt opp resten, sier operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Flyet med bombegruppen fra Oslo landet 16 35, vel fire timer etter at en mistenkelig pakke ble funnet. 15 ansatte ved Cargo-avdelingen til SAS ble evakuert og det aktuelle bygget stengt.

– Folk er tilbake i bygget og i jobb igjen. Politiet er ferdig med undersøkelsene og pakken er tilbake hos Securitas, sier Eide.
– Pakken er undersøkt og klarert,vi fant ikke sprengstoff, forklarer innsatsleder
Mistenkelig pakke på Værnes

Innsatsleder hos politietoppsummerer etter at bygg på Værnes har vært evakuert.
Flytrafikken ikke berørt

Trafikken har hele tiden gått som normalt ved flyplassen, men 15 ansatte ved det aktuelle bygget har vært evakuert siden 1345.

– Vi er selvsagt bekymret når politiet tar beslutningen om å evakuere, men det forstyrrer ikke situasjonen på flyplassen. Passasjerene merker ingenting, sier lufthavnsjef Per Jarle Ingstad til NRK.no

– Utfordringen var at cateringleveranser og frakt stoppes, forklarer Ingstad.

Politiet har vært i kontakt med avsenderen av den mistenkelige pakken.

– Avsenderen sier at det ikke er noe farlig innhold. Men politiet må vite dette sikkert. Derfor får vi hjelp fra bombegruppa, sa operasjonsleder Morten Evensen tidligere i ettermiddag.

Skjerhjklmbilde
Fremhevet bilde og foto: Bent Lindsetmo/NRK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s