Her er rutene som Trønderne og næringslivet vil ha

Transportøkonomisk institutt har spurt det Trønderske næringslivet om hvilke ruter de ønsker seg mest, øverst står Frankfurt, og videre kommer Paris, Brüssel, München, New York og Manchester, av ruter i Norge var Moss, Molde og Kirkenes oftest nevnt.

– Folk vil ha effektive ruter. De vil ha færrest mulig mellomlandinger, og de vil slippe plunderet med toll og bagasje i Oslo, sier regiondirektør Merethe Storødegård i NHO Trøndelag til Adressa.

Adressa har etterpå spurt den vante Trønderen om hvor de ønsker seg mest en direkterute til. Og svarene var mange, men gjennomgående var det fotball turer til England, storbyer utenfor Europa og solfylte store og småe bye i Europa, særlig rundt middelhavet. Manchester, Newcastle og Liverpool tronet øverst på ønskelisten hos fotballfansen, mens New York, Bangkok, Barcelona, Roma, Milano, Gazipasa (Alanya), Praha og Mallorca var også store favoritter.

Hos Avinor på Værnes jobber de kontinuerlig sammen med reiselivsnæringen og andre for å nå ut til de forskjellige flyselskapene, for å øke deres  interesse for nye ruter fra Trondheim Lufthavn Værnes. En slik undersøkelse er absolutt ikke dumt for å lokke til seg flere direkteruter.

For noen år tilbake var det Berlin og Frankfurt som lå øverst på Avinors ønskeliste, og det ble resultater etter vært, Norwegian begynte og fly til Berlin og Lufthansa begynte og fly til Frankfurt, Norwegian har siden da økt på ruten til Berlin, mens Lufthansa måtte etter to sommersesonger med to og tre ukentlige avganger, takke for seg etter at Lufthansa måtte gjøre endringer i sitt rutenettverk og flyflåte for å spare penger.

Så da er det bare å se hvilken rute som kommer først, og om det blir en av listetoppene eller om det blir en overraskelse….

Skriv gjerne under i kommentarfeltet hvilken rute du ønsker deg mest!

Her kan du se Trondheim Lufthavn Værnes sine destinasjoner i utlandet per 08JUL14

Avinor_kart_norsk_bilder_700pix_tcm181-164880

AVOR_0084_Banner_Unders_1_tcm181-164892

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s