SAS åpner Café Lounge på Værnes

Loungen blir trolig landets andre flyplasslounge, etter innenlandsloungen på Gardermoen. Tirsdag fortalte konsernsjef i SAS, Eivind Roald, om planene da han besøkte Værnes i forbindelse med Norges første biodrivstoff-flight.

– I vår åpnet vi en lounge på Gardermoen. Det har vært enormt populært. Nå vil vi lage et tilsvarende tilbud på Værnes, sier Roald til adressa.no.

Åpner til våren

Loungen skal bygges lengst vest i hovedterminalen, like ved utgang 30. Den blir i første omgang på ca 80-100 kvadratmeter. Plasseringen er like ved trappeløpet der reisende med blant annet reisende med Widerøes regionalruter vil passere.

– Det er et godt tilbud for transferpassasjerer som kommer med, eller skal videre med våre fly. Her vil det være mulig å slå seg ned, få ladet telefonen eller jobbe litt og få lett servering, te, kaffe eller mineralvann, sier informasjonsdirektør Knut Morten Johansen i Sas.

Slår Bergen

Lufthavndirektør Lasse Bardal på Værnes humrer over spørsmålet om det har vært viktig å være før for eksempel Flesland med et slikt tilbud.

– Vi er positive til dette. SAS leier plass av oss lik andre leietakere. Vi ser at så lenge det ikke er til hinder for trafikken så vil vi legge til rette for det, sier Bardal.

Han sier Norwegian er kjent med planene, men så langt ikke har signalisert interesse for noe tilsvarende som SAS nå gjør.

– Vi er opptatt av at det fra vår side ikke skal være snakk om forskjellsbehandling på disse to som konkurrerer så hardt, sier Bardal.

Tester nytt konsept

Sas har tidligere signalisert at de ønsker å utvide lounge-tilbudet etter at de i vår lanserte et slikt tilbud på Gardermoen. Der er dagens lounge på 300 kvadratmeter, men Sas jobber med å få bygget ut. De ønsker også å utvide tilbudet med et tilsvarende tilbud i utenlandsterminalen.

Nøyaktig dato for åpningen på Værnes er ikke klar, men det blir etter alt å dømme landets andre flyplasslounge. Sas vil teste det de kaller en light-lounge, uten at de utdyper dette nærmere. Planen er å etablere lignende tilbud også på Flesland,Sola, Tromsø og Bodø etterhvert.

Informasjondirektør Johansen sier tilbudet er tilpasset innenlandsreisende og behovene de har i hverdagen. Det er derfor ikke snakk om like luksuriøse forhold som ved enkelte lounger på store internasjonale lufthavner.

Kilde: Adressa.no

Illustrasjon: SAS

Illustrasjon: SAS

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s