Norwegian varsler USA-ruter fra Værnes

Sjefen for Norwegian, Bjørn Kjos tror at vi om tre til fire år kan se for eksempel Værnes-Boston

En ny flytype åpner en helt ny verden av mulige ruter for det norske lavprisselskapet. Boeing 737 MAX 8 er navnet. Denne flytypen er mer drivstoffgjerrig og kan være i luften en time lenger enn de flyene Kjos benytter seg av i dag, Boeing B737-800(NG).

Hos Norwegian ser man MAX-flyet som en flytype som vil endre konkurransemulighetene like mye som Dreamlineren.

– Ja, dette blir en helt ny verden. Med de nye flyene kan vi satse på litt tynnere ruter med en flytype som likevel vil kunne gi lønnsom drift, sier Kjos til Aftenposten.

Mest til USA

Han vil ikke si så mye om hvilke destinasjoner det vil bli snakk om å fly med Boeing-nyskapningen, men røper at det er ruter vestover – til USA – han først og fremst har i tankene. Andre destinasjoner vil det neppe være passasjergrunnlag for, mener Norwegian-sjefen.

Kjos ser for seg at det vil bli snakk om direkteruter fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Uten at Kjos vil låse seg mener han at det kan bli snakk om ruter for eksempel til Boston på USAs østkyst. Til de trafikktunge storbyene i USA, som New York, er det så dyrt å lande at selskapet er avhengig av store passasjervolumer for å få disse rutene til å lønne seg.

Folk vil fly direkte

Norwegians vekst fremover kommer på langdistanse, og først og fremst gjennom en aggressiv satsing med nyskapningen Boeing 787 Dreamliner. Til nå har Kjos etablert en rekke ruter til ulike deler av USA, det fra Oslo. Kun en norsk rute går utenom Gardermoen, det er ruten Bergen–New York.

Den mindre flymaskinen, Boeing 737 MAX, har Kjos bestilt 100 av. De første blir levert i 2017, og da ser Kjos straks for seg å bruke noen av disse flyene til å opprette et større interkontinentalt rutenett fra blant annet Norge.

– Vi vet at folk helst vil ha direkteruter, og de som bor utenfor Oslo vil helst slippe å reise om Gardermoen for å komme seg langt med fly. Det er slik folk kommer til å reise i fremtiden, så vi har til hensikt å opprette nye ruter fra de store byene der det vi finner et marked for det, sier Kjos.

Besparelser

De lengste distansene dagens Boeing 737 800-fly rekker, fullt opp med passasjerer og bagasje, er ruten mellom Oslo og Dubai, som vestover tar nesten 8 timer. Den nye flytypen har en maksimal flytid som er 40 minutter lenger, avgjørende for valg av mange reisemål.

Med 737 MAX ligger dessuten drivstofforbruket 10–20 prosent lavere enn flyene Norwegian i dag flyr rundt i Norge, Europa, Nord-Afrika og Midtøsten med.

Ut over Norge vil flytypen kunne bli brukt til ruter fra England til USA og Afrika, og Stockholm og København mot Asia og Afrika.

Kilde: Aftenposten

Norwegian Air Shuttle Boeing B737MAX8

Foto: Boeing

The Avinor Conference 2014, Norwegian Air Shuttle

Nedenfor kan du se hva Norwegian ved Thomas Ramdahl presenterte under Avinor Konferansen 2014. Der ser de på hvilke muligheter en ny Boeing B737 MAX8 kan nå fra for eksempel Trondheim Lufthavn Værnes, der kommer blant annet Værnes-Boston, -Dubai, -Montreal, -Islamabad, -Lahore og -Quebec er mulig å nå med de nye flyene de får fra 2017. Men destinasjonen Boston seiler frem som en svært mulig destinasjon fra Trondheim Lufthavn Værnes.

Foto: Boeing/Norwegian

Foto: Boeing/Norwegian

Foto: Norwegian

Foto: Norwegian

Reklame

One response to “Norwegian varsler USA-ruter fra Værnes

  1. Tilbaketråkk: Ingen Norwegian-rute til USA enda | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s