Heimevernet ønsker sammarbeid med spottermiljøet

De neste to månedene vil aktiviteten med militære fly og helikoptre på bakken og i lufta rundt Trondheim Lufthavn Værnes være stor. Ingen hemmelighet er det at vi som er interessert i fly og helikoptre kommer til å stille opp å ta bilder og titte på aktiviteten til alle døgnets tider. For Heimevernet er det spennende å se hvor mange aktiviteten tiltrekker seg av ivrige flyspottere og sivile.

Vi i ENVASPOTTER har møt representater for HV-12 på Værnes Garnison for å får en god dialog mellom militært og spottermiljøet. Slik at de neste to månedene før, under og etter øvelsen kan bli trivelig og problemløs for militæret og flyspotterene. Heimevernet har flere ganger tidligere oppdaget sivile personer som har forsert militærets og Avinor sine gjerder og porter inn til flyplassen, Heimevernet ønsker nå at folk tenker seg om og ikke tar seg inn på militært område for å få bedre utsikt til flybasen. De forteller at under øvelsen kommer det til å patruljeres mye langs Værnes Garnison sine gjerder, patruljene vil gå med hunder og være skarpt væpnet. De ønsker at dette skal understrekes slik at det ikke skal forekomme noen kjedelige situasjoner.

Til gjengjeld ønsker HV-12 å være imøtekommende og gi oss flyinteresserte god informasjon om når spesielle fly vil lande og ta av fra Trondheim Lufthavn Værnes. Vi i ENVASPOTTER ser at mange følger med og får med seg våre spotteralerts, og derfor vil HV-12 gi oss flytider og informasjon som de vil dele med flyspottermiljøet.

Ønsker du oversikt over registrerte flybesøk den neste tiden, besøk vår spotteralert – https://envaspotter.net/spotteralerts/

HVNETT_Rype_DSC_5692_export_140227

Foto: Heimevernet

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s