FlyViking skal gi Widerøe og SAS konkurranse

Fly Taxi Nord har blitt kjøpt opp av tidligere Widerøe-kaptein Ola O. K. Giæver og hans selskap Viking Air Norway AS. De har nå døpt om flyselskapet til FlyViking og skal nå ta opp konkurransen med Widerøe og delvis SAS, planen er å gi Widerøe kamp om anbudsrutene som skal fornyes i 2017. FlyViking har plan om å leie en Dash 8-100 lik det minste flyet Widerøe operer i dag. Flyet er nå i Calgary i Canada der det skal gjennomføres en teknisk sjekk, samt at flyet vil få navigasjonssystemet SCAT-1 slik at de kan operere på kortbanenettet i Nord-Norge under dårlige værforhold, flyet er ventet til Norge i løpet av Mai/Juni.

FlyViking melder nå at de ønsker å starte opp flyrute mellom Værnes og Bodø. Men flyet stopper ikke i Bodø, det fortsetter med følgene routing; Trondheim-Bodø-Tromsø-Alta-Kirkenes-Murmansk. Dato for oppstart og rutetider er anda ikke klare, de vil trolig ikke komme på en stund, da det jobbes med å bygge opp organisasjonen, rutiner, stab og nettsider hos FlyViking.

FlyViking De Havilland Dash 8-100

Foto: Erlend Karlsen

Reklame

2 responses to “FlyViking skal gi Widerøe og SAS konkurranse

  1. Tilbaketråkk: FlyViking kommer i dag! | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s