Thomas Cook er konkurs

Reisekonsernet Thomas Cook Group, med datterselskapet Thomas Cook Airlines i Storbrittania begjæret konkurs natt til mandag 23. september.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook og det britiske flyselskapet Thomas Cook Airlines opphørte alt av salg og operasjoner med umiddelbar virkning, det annslås at de etterlater seg ca. 150.000 kunder i Europa, Egypt, Tunisia, USA, Jamaica, Cuba, Mexico og Dominikanske Republikk. Det britiske luftfartstilsynet, CAA har nå satt i gang ¨Operasjon Matterhorn¨ – der de skal fly hjem strandede kunder på ferie. Her er det et stort antall flyselskaper som er leiet inn i regi av CAA.

De nordiske reiseselskapene Ving (NO/SE), Spies (DK) og Tjäreborg (FI) har ikke stoppet opp sine operasjoner i norden, men fortsetter tilnærmet som før*. Men på grunn av situasjonen i konsernet er alle flyoperasjoner med flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia til/fra norden blitt kansellert 23. september, status for de neste dagene er ikke kjent per (Kl10:00 23SEP19). Men det jobbes med å skaffe en kjøper som vil overta de nordiske selskapene, som til sammenligning med de britiske selskapene tjener gode penger.

Ving og Thomas Cook Airlines Scandinavia flyr videre

Kvelden 23. september ble det kjent at flyene som har blitt operert av Thomas Cook Airlines Scandinavia har fått leiekontrakt på plass, tidligere var det Thomas Cook Airlines (UK) som var leietaker i kontrakten med utleiefirmaet som eirer flyene, men nå er selve leiekontrakten overført til Thomas Cook Airlines Scandinavia, som gjør at flyene kan brukes igjen. Dette gjør at flyreiser med flykodene DK/VKG gjenopptas tirsdag 24. september fra/til norden.  For Trondheim lufthavn Værnes sin del blir avgangene til Palma de Mallorca og Antalya gjennomført som normalt tirsdag 24. september.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s