airBaltic utsetter oppstarten av Riga-ruten

Det latviske flyselskapet airBaltic skulle opprinnelig 1. april åpne sin nye rute mellom Trondheim lufthavn Værnes og Riga International Airport i den latviske hovedstaden. Ruten skulle flys to ganger i uken fra 1. april på onsdag og lørdag, og tre ganger i uken i perioden 1. juni til 28. september på mandag, onsdag og lørdag. airBaltic skulle operere ruten med sine nye Airbus A220-300 med plass til 145-149 passasjerer.

Men på grunn av den pågående situasjonen med viruset Covid-19, ble oppstart først utsatt til 18. april, og senere ble alle avgangene fjernet helt fra bookingsystemene. Oppstart av ruten er inntil videre utsatt på ubestemt tid. Dette gjelder blant også for airBaltic sine planlagte ruter mellom Riga og Bergen, Manchester og Yerevan, samt mellom Tallinn og Nice som også skulle starte i mars/april og mai. Disse rutene ble presentert samme dag som airBaltic offentliggjorde sin Trondheims-rute i oktober i 2019.

Dette bekrefter airBaltic på mail til ENVASPOTTER 3. april;

…in addition, airBaltic has made a decision to delay launch of the new routes it had planned for summer season of 2020 from all three Baltic states as well as temporarily discontinue a number of additional routes.

De skriver også at på grunn av den pågående situasjonen med Korona-viruset, vil de i perioden fra 15. april til 31. oktober 2020 kansellere ca. 50% av sine planlagte flyvninger.

Vi i ENVASPOTTER regner med å kunne ha mer informasjon om eventuell oppstart av Riga-ruten i løpet av sommeren, da situasjonen kanskje har blitt mer avklart og airBaltic har fått mer oversikt over mulighetene i tiden framover.

 

Reklame

2 responses to “airBaltic utsetter oppstarten av Riga-ruten

  1. Tilbaketråkk: Covid-19: Oppdaterte ruteprogram | ENVASPOTTER·

  2. Tilbaketråkk: airBaltic planlegger oppstart av Riga-ruten i juni 2021 | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s