Antonov AN124 kommer til Værnes 25. Januar!

Søndag 25. Januar lander en Antonov AN124 Ruslan på Trondheim Lufthavn Værnes, flyet er verdens største serieproduserte fly, men mindre enn sin storesøster Antonov AN225 Mriya. Flyet kommer fra Newark Liberty International Airport EWR, New York, New Jersey, USA. Flyet vil lande ca. klokken 11:20, og vil stå på M5 (Militærsiden). Flyet skal stå over natten og setter snuten mot ny destinasjon ca. klokken 13:30 mandag. Flyet lander trolig i Glasgow Prestwick Airport i Scotland.

Flyet kommer fra det ukrainske selskapet Antonov Airlines og har rgistreringen UR-82072.

Flyet flyver på oppdrag fra et oljeselskapet BP som holder til på Skarvfeltet utenfor Sandnessjøen. De frakter en svært viktig komponent til en plattform, komponenten veier hele 46 tonn og trenger ekstra hjelp fra kran for å lastes ut av flyet.

Foto: Henrik Josteinsson Myhr

Foto: Henrik Josteinsson Myhr

Sist Værnes hadde besøk av en Antonov AN124, var i Juli 2010 og 2007, da med samme oppdrag. Flyet var også et kjent fly på Værnes i 2005 da Antonov AN124 ble brukt til å frakte nødhjelp til Jordskjelvrammede Pakistan.

Skal du på flyplassen å se på  flyet, her er tips på hvor du kan stå!

Flytider:

Antonov Design Bureau  – 25. og 26. Januar
25. Januar
Ankomst : ADB2822 fra Newark Liberty International Airport EWR 11:20.
26. Januar
Avgang : ADB212F til Glasgow Prestwick Airport ca. 13:30.

Flytype og reg : Antonov AN124, UR-82072.

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Kjartan Hareide Berg

Foto: Kjartan Hareide Berg

Foto: Kim Vanvik

Foto: Kim Vanvik

Reklame

3 responses to “Antonov AN124 kommer til Værnes 25. Januar!

  1. Det oppsto en voldsom luftvirvel etter at flyet hadde passert ved take-off. Vi sto like ved gjerdet til flystripa, rundt 50 meter fra flyet. En kar som sto ved siden av meg ble blåst over ende og rullet nedover steinura ut mot fjæra. Det kunne ha gått skikkelig ille, men han slapp unna med et par kutt i hodet. Blodet rant. Du ser ham på Midt-Nytt mandag 18.45.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s