Widerøe-fly fra Værnes nødlandet i Mo i Rana

Widerøes flight WF758 fra Trondheim til Bodø via Mo i Rana sendte ut et mayday-signal under nedstigningen til flyplassen ved Røssvoll i Mo i Rana sent søndag kveld. Ca. 3-5 minutt før landing sendte maskinen ut et mayday-signal på grunn av røykutvikling i cockpiten, sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll. Ombord var det totalt 35 passasjerer og 3 crew-medlemmer. Flyet ble stående på Røssvoll, og går ikke videre til Bodø. Flyet det var snakk om var en Dash 8 Q200, registrering var LN-WSC.

Kun oljedamp

Mandag har teknikere fra flyselskapet undersøkt flyet.

– Det viste seg å være oljedamp i luftanlegget på grunn av en liten oljelekkasje i motoren, forklarer kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

– Flyet meldte mayday mellom tre og fem minutter før landing. Meldingen gitt ut på at det var røykutvikling i cockpit, sa informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til NRK i går.

I følge Kongsteien skjer slike oljelekkasjer jevnlig i flymaskinene.

– Dette er ikke uvanlig, men stort sett klarer vi å identifisere det uten at det blir varslet mayday. Men mistanke om røyk og fly hører ikke sammen, derfor skal vi ikke ta noen sjanser. Denne hendelsen ble helt riktig håndtert av våre flygere, sier Kongsteien, til NRK.

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s