Jettime slår alarm om EU-dom som går på sikkerheten løs

Det danske flyselskapet Jet Time slår nå alarm om EU-dommen som i september slo fast at passasjerer har rett på kompensasjon dersom et fly blir forsinket på grunn av tekniske problemer.

Flyselskap som i dag har en mindre flåte av fly kan ofte ha større utfordringer med tekniske problemer og ingen reservefly å sette inn.

Nå slår direktøren i Jet Time, Klaus Ren, alarm om konsekvenser den nye dommen vil få for flybransjen melder DR.dk.

EU-domstolen har fastslått at dersom flyet er mer enn tre timer forsinket, og årsaken er tekniske problemer, skal passasjerene få utbetalt kompensasjon. Ren frykter at det kan bety at mannskapet på et fly tar av fra rullebanen selv om flyet har en teknisk feil.

Hvis ikke flyet tar av betyr det større utgifter før turen har startet.

Jet Time flyr i dag en stor andel charterflyvninger for Ving, Star Tour og SAS. Dersom selskapet får tekniske problemer med ett av sine fly og dette ikke kan løses på tre timer, ja så må selskapet punge ut til passasjerene.

Det betyr uforutsette utgifter for operatøren, og skaper stress og kan bidra til farlige situasjoner hevder Jet Time direktøren.

-Dersom et fly som har tekniske problemer blir sendt avgårde for å unngå en utbetaling på en million kroner i kompensasjon, kan det bety alvorlige brudd på sikkerheten og kan føre til ulykker. I stedet for å bruke litt ekstra tid å få flyet i stand slik at det er sikkert å fly, skal mannskapet tenke på kostnader, sier Ren til den danske TV-kanalen.

Kilde: Hangar.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s