SGH blir Widerøe Ground Handling 1. februar 2016

I juni gikk SAS og Widerøe inn en intensjonsavtale, avtalen hadde som mål at Widerøe skulle overta alle av SAS sine SAS Ground Handling-stasjoner i Norge unntatt den ved Oslo Lufthavn. På Oslo Lufthavn var planen at Aviator skulle overta bakke-stasjonen, her er det ikke kommet noen avtale på plass enda. Mens det i dag, 22. oktober har SAS og Widerøe blitt enige om at Widerøe skal overta alle* av SAS sine bakkestasjoner fra 1. februar i 2016. For Trondheim Lufthavn Værnes vil det ikke bli store endringer, da alt av utstyr, mannskap og leie/eiendommer vil bli overført til Widerøe Ground Handling og deres nye bakkestasjon ved Værnes.

Nytt konkurransefortrinn

SAS har i de siste årene prøvd å kvitte seg med mange av deres datterselskaper for å kunne spare kostnader, men de uttaler også at det å endre navn på bakkeselskapet vil åpne for at flere av SAS’ konkurrenter kanskje vil velge det »nye» bakkeselskapet etter at Widerøe tar over. For mer detaljer, kan du lese hele pressemeldingen nedenfor.

Her er Widerøes pressemelding:

Widerøe Ground Handling AS (WGH) har signert en avtale med SAS om å overta bakke-virksomheten til SAS i Norge på alle stasjoner bortsett fra Gardermoen. Overtagelsen skjer 1. februar 2016.
Med dette blir Widerøes datterselskap, WGH, Norges største operatør på bakketjenester.

SAS og Widerøe har signert en avtale som innebærer at Widerøe Ground Handling (WGH) overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) i hele Norge, bortsett fra på OSL fra 1. februar 2016. Det medfører at WGH vil overta medarbeidere, bygninger, utstyr og handlingkontrakter på 14 flyplasser i Norge. Samtidig har SAS inngått en handlingavtale med WGH de neste fem årene.
– WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier styreformann i WGH, Stein Nilsen.
– Overtagelsen av SGH gjør Widerøe Ground Handling til Norges største aktør innenfor bakketjenester på norske flyplasser, konstaterer Nilsen.Avtalen forutsetter at samtlige medarbeidere overføres fra SGH til WGH.
Samtidig med avtaleinngåelsen med SAS er lederkabalen i WGH også ferdigstilt. Ny administrerende direktør i handlingselskapet blir Widerøes assisterende driftsdirektør, Christian Skaug.
Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har i høst inngått en avtale med Wizzair og KLM på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.
– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Nilsen.– Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen, som ikke tror det blir noen kulturkrasj når mange ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling. –Begge virksomhetene har stort kundefokus og mange av de samme verdiene allerede. I framtiden vil det fortsatt handle om å vise pålitelighet, entusiasme, omtanke og folkelighet overfor våre kunder. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, konstaterer Stein Nilsen.Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 29 flyplasser i Norge.

WGH vil etter overtagelsen av SGH operere på 42 flyplasser i Norge, med om lag 1600 medarbeidere og en forventet omsetning på 1 milliard kroner.

Foto: Sverre Hjoernevik

Foto: Sverre Hjoernevik

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s