Estonian Air er konkurs

Søndag 8. November er det over for det Estiske flyselskapet Estonian Air. Den Europeiske Unionen har nå kommet med en dom som slår negativt ut for flyselskapet da de må betale tilbake 57 millioner euro, som EU mener er ulovlig støtte til det nasjonale flyselskapet. Støtten skal i følge EU ha hindret fri konkurranse til og fra Tallinn som er den store flyplassen til Estland. Derfor er Estonian Air dømt til å betale tilbake hele beløpet til den estiske staten. Flyselskapet har nettopp på grunn av støtten fra staten greid å opprettholde flytilbudet ut fra Tallinn Airport.

Vi kunne forrige fredag fortelle at Estoinan Air satt med kniven på strupen og ventet på en dom fra EU.

Den estiske staten har i forkant av EU-dommen opprettet et nytt estisk flyselskap med navnet Nordic Aviation, planen var at flyselskapet skal kunne opprettholde flytilbudet etter en konkursen til Estonian Air.

Vi var før helgen i kontakt med Avinor Værnes og fikk vite at de hadde vært i kontakt med Estonian Air og var blitt orientert om situasjonen. Vi kommer i løpet av uka til å komme med oppdatert informasjon om framtiden til ruten mellom Tallinn og Værnes, men et estisk nyhetsbyrå melder at Nordic Aviation allerede i morgen skal overta ruten og fortsatt fly den to ganger i uken som idag.

Estonian Air har siden 5. September i 2011 fløyet på ruten mellom Tallinn Airport Ulemiste og Trondheim Lufthavn Værnes. De startet med fem avganger i uken, mandag, tirsdag, torsdag, fredag og søndag. De har endret både flytyper og frekvens i løpet av årene de har vært på Værnes, men har det siste året fløyet ruten to ganger i uken, fredag og søndag med flytypen Embraer E170 og Canadiair CRJ900.

Nedenfor kan du se hvilke flytyper Estonian Air har brukt på Værnes:

Foto: Henrik Josteinsson Myhr

Foto: Henrik Josteinsson Myhr

Foto: Albert Truuväärt

Foto: Albert Truuväärt

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Foto: Erlend Karlsen

Reklame

2 responses to “Estonian Air er konkurs

  1. Tilbaketråkk: Nordic Aviation blir Nordica | ENVASPOTTER·

  2. Tilbaketråkk: Nordica legger ned Tallinn-ruta | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s