Widerøe kutter på rutene til Kristiansund, Kristiansand og Sandefjord

Widerøe har annonsert at de kommer til å foreta store nedskjæringer i sitt rutetilbud i Sør-Norge og til utlandet fra nyttår av. De sier videre at det kan komme ytterligere kutt i tilbudet når regjeringens nye flyseteavgiften  på 88 kroner innføres fra 1 april.

Her er hva de selv skriver i sin pressemelding:

Økte avgifter i flybransjen og et  fallende marked  har ført til at Widerøe må redusere produksjonen med to fly. Tre ruter legges helt ned, og en rekke områder får reduserte frekvenser.

Widerøe har ikke klart å få ned kostnadene i samme takt som den negative utviklingen i rammebetingelsene i flybransjen.
– Vi er i en situasjon der markedet har gått ned i norsk luftfart, arbeidsgiveravgiften har gått opp og fra nyttår øker momsen, Avinors startavgifter og co2-avgiften, forteller administrerende direktør, Stein Nilsen.
Widerøe legger ned Stavanger – Newcastle og sommerrutene fra Torp til Bodø og Evenes, og reduserer avganger med ti prosent på sine kommersielle ruter. Siste ordinære flygning til Newcastle blir 21.februar 2016, men Widerøe vil fly noen avganger i påsken.
 – Widerøe var i ferd med å se på reduksjon av ruter, før det siste forslaget om skatt på flyreiser kom på bordet i Statsbudsjettet. Nå ønsker Regjeringen å legge ytterligere steiner i sekken for reiser i Norge, med den konsekvensen det får for næringsliv og reiseliv i distriktene, sier Nilsen. For næringslivet i distriktene, som også kjenner på konsekvensene av fall i oljeservice- og leverandørbransjen, så vil dyrere flyreiser og dårligere tilbud dessverre være ytterligere stein til byrden, sier Nilsen. – I første omgang reduserer vi kapasiteten på følgende ruter som en følge av økte avgifter og nedgang i markedet:

Haugesund – København 57%
Bergen – Haugesund 42%
Bergen – Ålesund 14%
Bergen – Molde – Kristiansund 20%
Kristiansund – Trondheim 44%
Stavanger – Kristiansund 16%
Stavanger – Aberdeen 6%
Torp – Bergen 8 %
Torp – Stavanger 18%
Torp – Trondheim med 7%
Kristiansand – København 30%
Kristiansand –  Stavanger 23%
Kristiansand  – Trondheim 10%
Kristiansand – Bergen 5%

– Dette er de første rutene som helt åpenbart ikke er lønnsomme i det nye avgiftsregimet vi har fått, og som vi ikke ser noen mulighet til å drive i samme omfang som før, forteller Stein Nilsen. Vi følger behandlingen av den nye passasjeravgiften på 88 kroner pr flypassasjer fra 01.april, og kan dessverre ikke utelukke flere ruteendringer.

Reduksjonene gjennomføres suksessivt gjennom februar og mars 2016. Kunder som allerede har bestilt sin reise på berørte avganger etter 21. februar vil bli kontaktet av sitt salgssted. 

Vi kommer til å oppdatere saken når vi har fått info om hvilke flighter som vil bli kuttet fra ruteprogramet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s