Værnes blir helikopter- og flybase under CR16

Værnes flystasjon vil i slutten av februar og mars være en svært viktig brikke under den store vinterøvelse, Cold Response 2016. Trønder-Avisen har tidligere meldt at Værnes blir øvelsens helikopterbase. Vi kan nå lette på sløret å fortelle at det også vil være en del militære fly som vil ha base på Værnes Flystasjon sammen med en rekke helikoptre under øvelsen.

Det har tidligere i media blitt meldt at US Marine Corps ville komme med sine V-22 Osprey, men dette har vi ikke fått noe informasjon om. Derfor vil vi komme tilbake med info om dette når vi får helikopteret av- eller bekreftet av Forsvaret.

Værnes vil trolig også ta imot et stort antall charterfly i forkant, under og etter øvelsen. Dette vil da trolig være både sivile og militære passasjer- og fraktfly. Det vil tilsammen være med omlag 15000 soldater under øvelsen, og den største andelen sett bort fra Norge er fra USA, anslagsvis noen tusen soldater.

Liste over fly og helikopter med base på Værnes Flystasjon under CR16

Vi kommer i tiden fremover til å oppdatere fortløpende vår side om Cold Response 2016.

US Marine Corps CH-53E Super Stallion

Foto: Erlend Karlsen

Swedish Air Force Lockheed C-130H

Foto: Erlend Karlsen

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s