Norwegian legger ned 6 ruter fra Værnes

Fra nyttår og vinterprogrammets slutt legger Norwegian ned 6 ruter fra Trondheim lufthavn Værnes. En av dem er forøvrig allerede lagt ned i form av at den ikke vil bli starta  opp igjen ved sommerprogrammets start i 2017, dette gjeller Korfu-ruten.

Berlin Schönefeld

Torsdag 29. desember flyr Norwegian til Berlin Schönefeld fra Værnes for siste gang, etter nyttår er det slutt. Berlin-ruten har siden starten 28. mars i 2012 blitt fløyet to ganger i uken i vinterprogrammet, og to-tre ganger i uken i sommerprogrammet.

  • Destinasjonen forsvinner

København

Fra slutten av oktober 2011 har Norwegian fløyet fem ganger i uken til København fra Værnes. Fra fredag 24. mars er det imidlertid slutt på København-ruten til Norwegian. Norwegians flyvninger har fylt opp tomrommet SAS lagde etter at de overtok København-ruten fra Widerøe, og kuttet flere av Widerøes daglige avganger.

  • Her står SAS igjen som eneste operatør 0g med kun to (-en) daglige avganger, Widerøe flyver til København via Torp fra Værnes.

Tromsø

Fra fredag 24. mars legges Tromsø-ruten fra Værnes ned. Ruten har hatt variert frekvens, men har blitt fløyet to ganger i uken det siste året. Rute ble opprinnelig fløyet Værnes – Bodø – Tromsø, men ble fløyet direkte da mellomlandingen i Bodø ble kuttet ut i slutten av mars 2013.

  • Her står Widerøe igjen som eneste operatør som flyver direkte, med kun en avgang i uken om vinteren og opptil to ganger om dagen om sommeren. Både SAS og Widerøe flyver flere ganger om dagen til Tromsø med en eller flere mellomlandinger opp langs Nordlandskysten.

Evenes – Harstad/Narvik

Norwegian startet å fly til Evenes5. april 2013, og har blitt fløyet to ganger i uken siden da. Dermed ga de Widerøe konkurranse på deres søndagsavgang til Evenes. Fra fredag 24. mars er det slutt for Evenes-ruten fra Værnes.

Antalya

Fra lørdag 25. mars legges Antalya-ruten til Norwegian ned etter nesten sju år. Ruten ble starte 3. juli 2010, og har de siste årene blitt fløyet året rundt. Ruten har alltid blitt fløyet på lørdager.

Norwegian legger ned flere ruter til Antalya og legger skylden på synkende etterspørsel fra reisende til Tyrkia etter uroen i landet det siste året. Tross stappfulle fly fra Værnes siden august i år, etter det mislykket statskuppet i Tyrkia, legges ruten nå ned.

  • Destinasjonen opereres nå kun av charteroperatørene TUI/Nazar JUN-AUG 2017.

Korfu

Norwegian startet å fly til Korfu 25. juni i 2013 en gang i uken, juni til august og har gjort det sommersesongen 2013, 2014, 2015 og 2016, men sommeren 2017 vil ruten ikke starte opp igjen. Flyet har startet fra Værnes 23:45 om kvelden og har fløyet om natten ned til Korfu før det har landet på Værnes 09:00 om morgenen dagen etter.

  • Destinasjonen forsvinner

Norwegian Air Shuttle Boeing B737-800

Reklame

2 responses to “Norwegian legger ned 6 ruter fra Værnes

  1. Det er bare tull å legge ned Vernes Antalya av Norwegien da alle avganger i 2016 gikk med fulle fly Skylder på avgiftene men legg på billettprisen litt og fortsett å fly med mange fornøyde passasjerer

  2. Tilbaketråkk: Norwegian starter Trondheim – Bodø – Tromsø | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s