Én million utenlandspassasjerer

[Denne artikkelen har Adresseavisen skrevet]

Ifølge Avinors statistikk reiste 1 008 897 passasjerer til eller fra utlandet over Værnes i fjor. Det betyr en økning i utenlandstrafikken på 4,3 prosent for året. Bare i desember hoppet antallet reisende til og fra utlandet med 11 prosent sammenlignet med 2015.

– Én million utenlandspassasjerer har vært et mål vi har hatt lenge. Vi har nådd en ny milepæl, sier Avinors lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes Lasse Bardal.

Rutefly og chartertrafikk til Kanariøyene er noe av det som har vokst mest. Bardal sier rutene til Baltikum og Øst-Europa også har gode tall, mens Tyrkia nå er helt ute, på grunn av den ustabile situasjonen i landet.

– København har hatt en liten nedgang etter at SAS la om rutene, Amsterdam vokser. Stockholm har hatt god vekst etter at frekvensen ble doblet og vi fikk morgen og kveldsavganger. Det har virkelig slått an , sier Bardal.

– Vi ser optimistisk på det. Nøkkeltallene i Norge og Midt-Norge er jo gode, og det er spådd at 2017 skal bli et kanonår for reiselivsnæringen, så vi tror ikke det blir noen nedgang, sier Bardal.Mens utenlandstrafikken fortsatt vokser voldsomt på Værnes er økningen i innenlandstrafikk heller beskjeden. Der økte antall passasjerer over med 0,8 prosent, til totalt 3 400 722. Samlet sett økte trafikken over Værnes med 1,5 prosent, når man også tar med transfer-trafikk. Ruten Trondheim-Oslo økte med to prosent på to prosent, mens rutene til Bergen, Kristiansand og Nord-Norge også går godt.

Kilde: Adressa.no

Trondheim Lufthavn Værnes

Foto: Avinor

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s