Widerøe kjøper E190-E2

Widerøes Flyveselskap offentliggjorde 16. januar at de kjøper 3 Embraer E190-E2 med plass til 114 passasjerer. Disse vil bli levert fra den brasilianske flyprodusenten Embraer i 2018. Sammen med kjøpet fulgte det en opsjon på 12 fly til, men disse var ikke spesifisert hvilken utgave. Embraer utvikler for tiden andregenerasjons jetfly i deres ¨E-jet¨-serie. Fra tidligere Embraer E170, E175, E190 og E195, kommer utgavene E175-E2, E190-E2 og E195-E2 ut med forbedret aerodynamiske løsninger, ny teknologi, og nye motorer med ny teknologi som kutter CO2-utslippene sammenlignet med de gamle typene.

De nye E-jet-E2 konkurrerer med Airbus sin A319neo, Boeings B737MAX7, Bombardier sin  CS100/300 og delvis med Sukhoi sin SuperJet SSJ100.

-I første omgang vurderer vi å bruke disse med utgangspunkt i Bergen og på Torp. På lengre sikt vil vi også vurdere enkelte, nye ruter ut av Norge fra sekundære, norske lufthavner der markedsgrunnlaget er godt tilpasset flytypen,  sier Silje Brandvoll som er Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Widerøe til Hangar.no.

Det vil etter alt å dømme være mulighet for å teste det nye flyet til Widerøe på Sandefjord-Værnes-ruten neste år om man er heldig.

Se her også: Widerøes nye Embraer E190-E2.

Reklame

2 responses to “Widerøe kjøper E190-E2

  1. Tilbaketråkk: Widerøe setter inn E190 E2 på Værnes-ruter JUN-AUG | ENVASPOTTER·

  2. Tilbaketråkk: Widerøe setter inn E190 E2 på Værnes-ruter JUN-AUG | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s