FlyViking legger ned driften

FlyViking legger ned driften, og har sin siste flyvning til Værnes 12. januar.

FlyViking startet opp ruten Værnes – Bodø -Stokmarknes – Tromsø 4. september i fjor med en De Havilland Canada Dash 8-100 med plass for 39 passasjerer. Selskapet har fløyet fast en gang om dagen mandag til fredag, og en avgang på søndag. Ruten ble i en kort periode fløyet videre til Alta etter stopp i Tromsø.

Selskapet har til nå kun operert med tre fly, det har ført til at FlyViking har slitt med forsinkelser og kanselleringer når et av deres fly har stått med tekniske problemer eller har vært til vedlikehold. Derfor var selskapet i november i Calgary i Kanada for å hente hjem et fjerde fly som skulle være reservefly, men dette ble ikke tatt med hjem da det manglet spoilere på vingen, noe som gjør at flyet kan operere på kortbanenettet i Nord-Norge.

Tross økende passasjertall og justeringer på flytidene og rutingen, har styret i FlyViking sette seg nødt til å innstille driften i FlyViking etter 12. januar. FlyViking vil fortsette med å selge billetter på ruten Oslo – Ørland som de startet i oktober, men da vil ruten bli operert av et annet flyselskap som blir leiet inn og under nytt navn/selskap. Det er moderselskapet til FlyViking, Viking Air Norway AS som står for den videre styringen av Oslo-Ørland-ruten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s