Widerøe og Norwegian inngår avtale

Widerøe og Norwegian Air Shuttle inngår samarbeid om billetter innenlands. Begge selskapene skal selge billetter for hverandre slik at deres flyvninger kan kombineres i en og samme billett. Avtalen gjelder hovedsakelig Widerøes anbudsruter som de flyver for Samferdselsdepartementet og alle Norwegians innlandsruter.

Dette vil gjøre det mulig for eksempel å fly Namsos-Værnes med Widerøe og Værnes-Oslo med Norwegian, her vil man kunne sjekke bagasjen inn for hele reisen ved innsjekk i Namsos. For Værnes sin del vil man kunne kombinere Norwegians Oslo- og Bergen-ruter med Widerøes ruter til Namsos, Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen, Mo i Rana og Bodø*.

* Hvis man skal kombinere Norwegian- og Widerøe-billetter fra Værnes til Bodø, må dette være på en av flyvningene som er en anbudsrute, altså for eksempel Værnes-Mosjøen-Bodø eller Værnes-Brønnøysund-Bodø, Værnes-Bodø direkte er en kommersiell rute og omfattes ikke av samarbeidet.

Widerøes ruter fra Værnes til Sandefjord, Kristiansand, Bergen, Ålesund, Kristiansund, Evenes og direkte til Bodø og Tromsø er ikke med i samarbeidet.

I første omgang innebærer samarbeidet at Widerøe skal selge gjennomgående billetter med Widerøe og Norwegian på sine nettsider. Selskapene tar sikte på at billettene legges i salg i første halvdel av mars. Etter planen vil billettene også kunne kjøpes på Norwegians nettsider mot slutten av året.

Kilde: Norwegians pressemeldingNorwegian Air logo

Avtalen vil gi Widerøes kunder større valgmulighet hva gjelder reiserute, tidtabell og pris. Gjennomgående billetter vil gi kunden langt kortere reisetid. Minimum tid mellom avganger reduseres fra 2 timer til 30 minutter på alle lufthavner unntatt Oslo Gardemoen, der det blir 45 minutter. Bagasje vil kunne sjekkes inn helt fram til bestemmelsesstedet i Norge, og passasjerer vil bli ivaretatt skulle det oppstå kanselleringer eller forsinkelser underveis.

Kilde: Widerøes pressemeldingWiderøe logo

Avtalen med Norwegian er inngått i tråd med de bestemmelsene som ligger i anbudsavtalen mellom Widerøe og Samferdselsdepartementet.
Følgende Wideøre-ruter er inkludert i avtalen:

 • Oslo – Røros.
 • Alle ruter mellom Florø, Førde, Sogndal, Sandane og Ørsta/Volda til Oslo og Bergen
 • Trondheim til Helgeland (Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen)
 • Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos.
 • Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, med følgende unntak:
  • Direkteruten fra Bodø til Bardufoss.
  • Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen) og Lofoten/Vesterålen (Svolvær, Leknes, Stokmarknes).
  • Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø.
  • Direkteruter fra Evenes til Sandefjord, Kristiansand via/og Trondheim.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s