Krohn Air gir seg etter fire år

Mandag 3.Februar, nøyaktig fire år etter oppstarten var siste avgang for Krohn Air, IS335 gikk på rute klokken 17.25, og Krohn Air’s fire årige historie var over. Tirsdag 4.Februar ble samtlige flyvninger kansellert og onsdag 5.Februar kom budskapet om at Krohn Air legger opp driften etter starten 3.Februar i 2010, etter at SAS la ned sin rute mellom Molde og Værnes.

Under oppstarten av det virtuelle flyselskapet i 2010 brukte Krohn Air, Sun-Air of Scandinavia med flyene Dornier DO328 med 32 seter, sendere brukte de også BAe Jetstream J31 med plass til 19 passasjerer. Etter vært ble forholdet mellom Sun-Air og Krohn Air ikke bra etter en konflikt om kjøpet av de to flyene, og dette førte til at Krohn Air skiftet til Helitrans som fløy med BAe Jetstream J31, og våren 2013 gikk de over til det Nederlandske flyselskapet AIS Airelines, her også med BAe Jetstream J31.

Det var den 76 år gamle (2010) Claus Krohn som startet flyselskapet, som en reaksjon på at SAS la opp ruten mellom Molde og Værnes. Fra begynnelsen var planen å fly pasienter fra Molde til Værnes slik at man kom seg til St. Olavs Hospital uten å reise via Oslo, men en avtale om pasienttrafikk gikk ikke. Men det var ikke et hinder for passasjeren som fra før brukte ruten.

Etter bare et år på ruten med to daglige rundturer fra Mandag til Fredag, økte Krohn Air fra to til fire daglige rundturer på ruten mellom Molde og Værnes. Senere har flytidene variert litt etter hvilken leverandør av flyvetjenesten de har hatt.

De siste flytidene frem til 3.Februar
Molde – Trondheim – Molde:
IS328 MOL0710 – 0755TRD J31 x567
IS342 MOL1530 – 1615TRD J31 5
IS334 MOL1620 – 1705TRD J31 x567
IS329 TRD0815 – 0900MOL J31 x567
IS343 TRD1635 – 1720MOL J31 5
IS335 TRD1725 – 1810MOL J31 x567

I 2010 kjøpte Krohn Air to fly fra Sun-Air of Scandinavia med base i Billund i Danmark. Krohn Air betalte 21 millioner kr for en 32-seters Dornier Do328 og 9,5 millioner kr for en 19-seters BAe Jetstream J31. Da Sun-Air etter kort tid tok tilbake flyene, tapte Krohn Air 13 millioner kr på dem. Noe som gjorde at Krohn Airs egenkapital i 2010-regnskapet ble negativ med 11,0 millioner kroner. Før julen 2013 tapte Krohn Air rettsaken mot Sun-Air og måtte godta tapet på 13 millioner, samt saksomkostninger på 440 tusen kroner.

Krohn Air gikk i pluss i både 2012 og 2013. Men grunnen til nedleggelsen er heller usikkert, men konflikten mellom Krohn Air og Sun-Air kan være en sentral del.

Siden starten har ruten mellom Molde og Værnes alltid vært driftet, men Krohn Air har også hatt flere ruter. Fra Molde hadde Krohn Air en periode rute til Bergen med en BAe Jetstream J31, som senere gikk videre til Stavanger, men svippturen til Stavanger ble det fort slutt på da den ikke var populær nok. Senere ble ruten til Bergen også stengt. Våren 2013 åpnet Krohn Air rute mellom Værnes og Ålesund, dette som et svar på at Norwegian la ned ruten sin mellom Ålesund og Værnes, dette for å fylle opp hullet i ruteprogrammet til SAS, men høsten 2013 måtte de se seg slått av SAS. Krohn Air vurderte også en stund å åpne rute til Skien fra både Værnes og Molde, dette etter konkursen i Vildanden fra Skien. Men det ble det ikke noe av da både Widerøe og Danish Air Transport kapret passasjerene på sine ruter.

Reklame

One response to “Krohn Air gir seg etter fire år

  1. Tilbaketråkk: Widerøe har lagt ned Molde-ruten | ENVASPOTTER·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s