Claus Krohn vil starte Krohn Airline

To måneder etter Krohn Air-konkursen planlegger flygründeren Claus Krohn (80) ny Trondheims-rute.

Han har allerede etablert et nytt flyselskap og planlegger å reåpne flyruta på strekningen, skriver Romsdals Budstikkes nettutgave,Rbnett.no.

Det nye selskapet har fått navnet Krohn Airline AS og er registrert i Brønnøysundregistrene 29. mars med en aksjekapital på 200 000 kroner. Selskapet har som formål «Flytransport av personer og gods, samt alt som hører naturlig til».

– Hensikten med Krohn Airline AS er i første rekke å få på plass ei ny rue mellom Molde og Trondheim, sier Claus Krohn til lokalavisen.

Levde i fire år

Flygründeren etablerte selskapet Krohn Air AS og startet Trondheims-ruten da SAS la ned strekningen Trondheim-Molde i 2010. Mot alle spådommer levde selskapet i fire år og gikk i pluss store deler av tiden.

Det gikk galt etter at det ble kjøpt inn to fly fra danske Sun Air. Flyene ble tatt tilbake av det danske selskapet, og Krohn Air måtte leie inn fly fra andre selskaper, som var norske Helitrans AS og nederlandske AIS Airlines til å fly strekningen. Etter å ha tapt en rettssak mot danskene måtte Krohn Air AS til slutt begjære oppbud i februar i år.

Håper på oppstart til høsten

Han har selv full kontroll med det nye selskapet, men har fått med seg sin tidligere markedssjef og pilot Roy Uren i den nye satsingen. Åttiåringen sier han har fått mange henvendelser om å starte opp igjen ruta. Han regner ikke med å greie det før sommeren men håper å være i gang i september.

– Markedet er utvilsomt der. Vi hadde ikke noe å klage på når det gjaldt belegget for Krohn Air, sier Krohn til lokalavisen.

Tekst hentet fra Adressa.no

Fremhevetbilde: ROAR STRØM/NRK

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s